Het diëtistisch consult
5 Antropometrie > Studietaken

5.4.2 Studieactiviteiten

Als voorbereiding op het trainen van de vaardigheden die horen bij het uitvoeren van antropometrisch onderzoek door de diëtist, is het noodzakelijk inzicht te krijgen in de theoretische achtergronden. Hiervoor heb je de aanbevolen literatuur bestudeerd. De studietaken zijn geclusterd rond de stappen van de inhoudelijke analyse van de specifieke meting.

 

Om de antropometrische meting in een context te plaatsen zijn de volgende fictieve cliënten als uitgangspunt gebruikt bij de vragen:

 

Annemarie, 21 jaar, is medestudent van je, met wie je samen de lessen antropometrie voorbereidt en uitvoert. Haar lengte is 1.70 m en ze weegt 72 kg.

Bas is haar broer van 15 jaar oud. Hij is een fanatieke voetballer. Zijn lengte is 1.70 m en zijn gewicht is 58 kg.

Vader Rob, zijn lengte is 1.80 cm, hij weegt 80 kg en is 50 jaar.

Moeder Gerda, 48 jaar, 1.66 m en 75 kg.

Oma van Annemarie en Bas: zij is 78 jaar oud en woont in een verzorgingshuis. Ze is na een CVA gedeeltelijk verlamd aan haar benen. Ze zit in een rolstoel. Het afgelopen jaar is ze 3 kg afgevallen, omdat ze slecht eet.

 

Gebruik de < en > pijlen of het menu in de navigatiekolom aan de linkerkant van deze tekst om de studietaken te bekijken. 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.