Het diëtistisch consult

Vraag 1

Informeren en overleggen met de heer Voskuil over de voorlopige diëtistische diagnose

 

In hoofdstuk 3 heb je de video Diëtistische anamnese met diëtistische diagnose van de heer Voskuil bekeken (studietaak 3.7.2, vraag 6). Je hebt toen aantekeningen gemaakt van het diëtistisch onderzoek en deze registratie opgenomen in je dossier en uitgeschreven in het ICF-diëtetiekschema.

 

download: ICF Voskuil

 

1a.

 

Indien je het prettig vindt, kun je eerst als tussenstap in het ICF-diëtetiekschema de relaties tussen en binnen de geregistreerde gegevens tekenen.


 

1b. Voorlopige diëtistische diagnose

 

Formuleer de voorlopige diëtistische diagnose zoals je deze aan meneer Voskuil zou vertellen. Bekijk in de video hoe de diëtist haar voorlopige diëtistische diagnose aan meneer Voskuil vertelt.

 

Welke verschillen merk je op met de diëtistische diagnose zoals jij deze zou vertellen? Beargumenteer de eventuele verschillen.


1c. Definitieve diëtistische diagnose

 

Registreer nu je definitieve diëtistische diagnose in je dossier en rapporteer de verwijzer.

 

N.B. De uitwerking van deze studietaak heb je weer nodig bij het uitvoeren van de studietaken in hoofdstuk 7, waar je een behandelplan gaat formuleren voor de heer Voskuil.


Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.