Het diëtistisch consult
Docent > Over het studentvolgsysteem

Video

 

Uitleg studentvolgsysteem

Het studentvolgsysteem is een hulpmiddel om de vorderingen van uw studenten in te zien. U kunt via eenvoudige overzichten snel zien wie er gebruikmaakt van de cursus en hoe dat gebeurt. 

 

Hoe?

Uw studenten moeten uw docentcode koppelen aan hun eigen account. Anders weet het systeem niet van welke studenten u de resultaten wilt inzien. Het is dus belangrijk dat uw studenten weten wat uw code is zodat zij deze code kunnen opgeven bij hun account.

Meer over de code en het aanvragen ervan vindt u op de pagina docentcode.

 

Wat ziet u?

U ziet eerst een progressieoverzicht van de studenten die uw docentcode hebben ingevoerd bij hun account. In dit overzicht staat welk percentage van alle oefeningen de student heeft gemaakt. Zo krijgt u een globale indruk van de voortgang door de hele cursus.

 


 

Wilt u meer details?

Dat kan via de link 'gedetailleerd overzicht' onder het progressieoverzicht.  U ziet per hoofdstuk hoe uw studenten het onderdeel hebben geoefend. Er zijn drie tabbladen (oefeningen, toetsen en inzendingen)

Op het tabblad 'oefeningen' staan de oefeningen uit de cursus.

Op het tabblad 'toetsen' staan de kennistoetsen.

Op het tabblad 'inzendingen' staan de linkjes naar de gemaakte padlets.

De antwoorden per vraag kunt u bekijken door met de muis over het antwoordvlakje te gaan. Dan verschijnt het antwoord in een klein venster.

Zo krijgt u een gedetailleerder in beeld hoe uw studenten met de oefeningen omgaan.

 

Tip voor het werken met groepen

Als u meerdere groepen heeft dan is het handig om een groepscode af te spreken met uw studenten, dan worden de studenten in het overzicht gesorteerd op groep. U kunt ook filteren op groep. Hierdoor ziet u alleen de resultaten van die betreffende groep. Dat is overzichtelijker en sneller.De groepscode is vrij, gebruik een eenvoudige zoals 1a, 1b etc.


Uw studenten kunnen de groepscode opgeven bij hun account. Zie hieronder:

 

Resultaten per hoofdstuk verwijderen

Als een student een hoofdstuk opnieuw wil oefenen dan kan dat alleen als u zijn/haar resultaten bij het betreffende hoofdstuk verwijdert met de knop 'wissen'.

 

Studenten verwijderen uit overzicht

Als studenten klaar zijn met de cursus, of als u ze niet meer wilt zien in uw overzicht, dan kunt u ze verwijderen met de archiveerfunctie. Daarmee worden ze alleen uit uw overzicht verwijderd. Hun resultaten blijven behouden. U kunt de student altijd weer toevoegen aan uw overzicht.

 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.